Nutida underhållningskanaler

Idag sträcker sig underhållningskanalerna långt bortom tv, radio, cd-skivor och dvd-filmer. Idag kan du i princip lyssna eller se på precis vad du vill, när du vill och var du vill – begränsningarna för underhållning är knappt befintlig. Nuförtiden hittar du underhållning i form av podcasts, Youtube-kanaler, streamade filmer och serier på Netflix och Viaplay och så vidare.

Fördelen med alla dessa nya underhållningskanaler är att du sällan behöver passa några tider. Du kan helt enkelt se eller lyssna på det du önskar när det passar dig. Varför inte fördriva tiden på tåget på väg till jobbet med en podcast i hörlurarna eller sätta på roliga klipp på Youtube när du sitter hos tandläkaren och väntar på din tur?

Streamingtjänster och Youtube

En stor underhållningskanal nu för tiden är alla streamingtjänster, vilket innebär att du inte längre behöver vänta till en viss tid en viss veckodag för att kunna se din favoritserie. Med tjänster såsom Viaplay, Netflix och C More kan du se på den film eller serie du vill precis när det passar dig. Streamingtjänster är definitivt det nya sättet att se på tv.

Youtube är definitivt stället för att titta på videoklipp. Här hittar du alltifrån musikvideos till vloggar och instruktionsvideos. Fördelen med Youtube är att vem som helst kan lägga upp filmer, vilket innebär att variationen är enorm. Här kan du inte bara bli underhållen genom att titta på videoklipp, utan här kan du också roa dig med att ladda upp dina egna.

Podcasts och streamad musik

En podcast är en ljudfil som du lyssnar på via internet. Vanligtvis är det en eller flera personer som pratar om ett visst ämne och de släpper ett nytt avsnitt av podden exempelvis en gång i veckan. Det finns podcasts som berör precis alla ämnen du kan tänka dig, en del av dem är större och mer kända än andra.

Du som inte vill lyssna på prat, utan hellre vill lyssna på musik är inte längre förpassad enbart till radio eller cd-skivor. Nu för tiden kan du själv välja vad du vill lyssna på exakt när tack vare streamingtjänster. Den allra största streamingtjänsten för musik är idag Spotify, där du för en låg månadsavgift får möjlighet att lyssna på den mesta tänkbara musiken.